Current Affairs 20 August 2020 for Every Competitive Exam

Daily Current Affairs Questions and Answer for SSC, UPSC, Railway and Others Jobs

Here you can check Top daily national, international, sports, and more current affairs – 20 August 2020 for Every Competitive Exam. As you know daily current affairs is asked in every govt jobs exam like SSC, UPSC, Railway, Bank, UPSC, State Govt Jobs, Central Govt Jobs, Police/Defence jobs. we published here daily top current affairs for helpful all govt jobs exam preparation. Jobsakha is the best destination to get daily current affairs for all competitive exams


Top Daily Current Affairs 20 August 2020 for SSC, UPSC, Railway and Others Jobs


Q1. Which football club has made the Champions League final for the first time?
Manchester United
Real Madrid
Barcelona
Paris Saint Germain

Click Here Answer
Answer: Paris Saint Germain (PSG)

Q2. Recently which Indian cricketer has been named by the Sports Ministry for the Rajiv Gandhi Khel Ratna?
MS Dhoni
Sachin Tendulkar
Virat Kohli
Rohit Sharma

Click Here Answer
Answer: Rohit Sharma

Q3. What is name of DRDO developed a sanitizer tower?
KZ Blaster
MU Blaster
UV Blaster
ZU Blaster

Click Here Answer
Answer: UV Blaster

Q4. Which state govt recently announced Electronics Manufacturing Policy 2020?
Maharashtra Govt
Kerala Govt
Punjab Govt
Uttar Pradesh Govt

Click Here Answer
Answer: Uttar Pradesh Govt

Q5. In the list which country president Ibrahim Baubkar Keita resignation the Designation?
Australia
Africa
Mali
Sri Lanka

Click Here Answer
Answer: Mali

Q6. Recently who was launched Indigenous Micro Processor Challenge-Innovate?
Google
Faceboook
Microsoft
Ministry of Electronics and Information Technology

Click Here Answer
Answer: Ministry of Electronics and Information Technology

Q7. Which person recently resigned the Designation of Election Commissioner?
Sanjay Verma
Sandeep Mathur
Sudeep Nangal
Ashok Lavasa

Click Here Answer
Answer: Ashok Lavasa

Q8. Who has recently inaugurates the Thalassemia Screening and Counseling Center at Indian Red Cross?
Narender Modi
Dr. Harsh Vardhan
Ramnath Kovind
Sri Venkatesh Naidu

Click Here Answer
Answer: Dr. Harsh Vardhan

Q9. Which country has approved a rapid saliva test called ‘Saliva Direct’ to detect Covid-19?
Russia
Africa
USA
China

Click Here Answer
Answer: USA

Q10. 20 August Which Day Celebrated in the World?
World Elephant Day
World Tiger Day
World Mosquito Day
World Tree Day

Click Here Answer
Answer: World Mosquito Day

See Here Previous Updates:

You may also like...