Current Affairs 21 August 2020 for Every Competitive Exam

Daily Current Affairs Questions and Answer for SSC, UPSC, Railway and Others Jobs

Here you can check Top daily national, international, sports, and more current affairs – 21 August 2020 for Every Competitive Exam. As you know daily current affairs are asked in every govt jobs exam like SSC, UPSC, Railway, Bank, UPSC, State Govt Jobs, Central Govt Jobs, Police/Defence jobs. we published here daily top current affairs for helpful all govt jobs exam preparation. Jobsakha is the best destination to get daily current affairs for all competitive exams


Top Daily Current Affairs 21 August 2020 for SSC, UPSC, Railway and Others Jobs


Q1. Which app has been launched by Google for employment applications in India?
Employ Jobs App
Metro Jobs App
Quorum Jobs App
Perfect Jobs App

Click Here Answer
Answer: Quorum Jobs App

Q2. In the list which person join Asian Development Bank next month as Vice President?
Rakesh Nastar
Ashok Lavasa
Sandeep Mehta
Sanjay Mathur

Click Here Answer
Answer: Ashok Lavasa

Q3. Recently which Chinese apps have been banned by Taiwan national security?
iQiyi and PUBG
iQiyi and Tiktok
iQiyi and Tencent
None of the Above

Click Here Answer
Answer: iQiyi and Tencent

Q4. Recently Which organization released the ‘National Cancer Registry Program Report 2020’?
MICSE
ICMR
AIIMS
BCCI

Click Here Answer
Answer: ICMR (Indian Council of Medical Research)

Q5. Ram Indranil Kamat popular artist has died at the age of _____ Years?
41 Years
48 Years
52 Years
65 Years

Click Here Answer
Answer: 41 Years

Q6. Who has recently resigned as the Managing Director of Ruchi Soya?
Swami Ramdev
Acharya Balakrishna
Ram Bharat
Sanjay Banar

Click Here Answer
Answer: Acharya Balakrishna

Q7. Which country celebrates 21 Aug Youth Day?
Brazil
Australia
Morocco
Africa

Click Here Answer
Answer: Morocco

Q8. In India which state’s recent assembly session starts?
Kerala Legislative Assembly
Punjab Legislative Assembly
Uttar Pradesh Legislative Assembly
Delhi Legislative Assembly

Click Here Answer
Answer: Uttar Pradesh Legislative Assembly

Q9. Which state Government has passed a proposal to exempt the Gram Panchayat property tax for Serving and retired soldiers?
Delhi Govt
Punjab Govt
Bihar Govt
Maharashtra Govt

Click Here Answer
Answer: Maharashtra Govt

Q10. Which organization will set up a new umbrella unit for retail payments?
Central Govt
Niti Ayog
Reserve Bank of India
Yes Bank

Click Here Answer
Answer: Reserve Bank of India

See Here Previous Updates:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *