Daily Current Affairs-28 July 2020 for Every Competitive Exam

Daily Current Affairs Questions and Answer for SSC, UPSC, Railway and Others Jobs

Here you can check Top daily national, international, sports, and more current affairs – 28 July 2020 for Every Competitive Exam. As you know daily current affairs are asked in every govt jobs exam like SSC, UPSC, Railway, Bank, UPSC, State Govt Jobs, Central Govt Jobs, Police/Defence jobs. we published here daily top current affairs for helpful all govt jobs exam preparation. Jobsakha is the best destination to get daily current affairs for all competitive exams


Top Daily Current Affairs 28 July 2020 for SSC, UPSC, Railway and Others Jobs


Question 1. In this list which state has been given the hosting of Khelo India Games 2021?

  1. Kerala
  2. Gujarat
  3. Punjab
  4. Haryana
Click Here Answer
Answer: Haryana

Question 2. In India which state the National Dairy Development Board’s “Honey Testing Laboratory” was inaugurated?

  1. Arunachal Pradesh
  2. Uttar Pradesh
  3. Gujarat
  4. Bihar
Click Here Answer
Answer: Gujarat

Question 3. How many years has the waterways usage charge been abolished by the Ministry of Shipping?

  1. 2 years
  2. 3 years
  3. 5 years
  4. 7 years
Click Here Answer
Answer: 3 years

Question 4. Recently how many years complete govt “My Gov” initiative?

  1. 2 years
  2. 3 years
  3. 6 years
  4. 7 years
Click Here Answer
Answer: 6 years

Question 5. Recently India to which country First container train service started?

  1. Australia
  2. Japan
  3. France
  4. Bangladesh
Click Here Answer
Answer: Bangladesh

Question 6. In the list who has released the 21st issue of Financial Stability Report?

  1. State Govt
  2. Reserve Bank of India
  3. World Bank
  4. Swiss Bank
Click Here Answer
Answer: Reserve Bank of India

Question 7. The Central Government has announced the with whose help to make arable land in the ravines of MP?

  1. Asian Bank
  2. Yes Bank
  3. RBI Bank
  4. World Bank
Click Here Answer
Answer: World Bank

Question 8. 28 July which day celebrate in the World?

  1. World Nature Conservation Day
  2. World Hepatitis Day
  3. Both
  4. None of the above
Click Here Answer
Answer: Both (World Nature Conservation Day and World Hepatitis Day)

Question 9. Recently India and which country has committed to start negotiations for FTA?

  1. China
  2. Britain
  3. Australia
  4. Nepal
Click Here Answer
Answer: Britain

Question 10. The RBI has signed the important documents for the exchange of currency of 400 million dollars to which country?

  1. Japan
  2. China
  3. Sri Lanka
  4. Africa
Click Here Answer
Answer: Sri Lanka

See Here Previous Updates:

You may also like...